O NAS

Vina z dušo, za dušo.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil Mitja eden najobetavnejših alpinistov naše bivše države. Leta 1991 je pod stenami v Trenti, katere je tolikokrat preplezal, kupil staro posestvo in ustvaril prekrasno turistično zgodbo, danes poznano kot Kekčeva domačija. Alpinistična vztrajnost, disciplina in nepopustljivost so botrovali uspehu tudi njegovi novi vlogi v turizmu. Kekčeva domačija je leta 2007 v Mariboru celo prejela nagrado za najboljši turistični produkt v Sloveniji. Pri Mitju ni nič prepuščeno naključju. Njegova deloholična plat pa je že mala urbana legenda.

Kmalu po osvojeni nagradi, sta s soprogo Joži med čudovitimi vinogradi v Svečini opazila staro, razpadajočo domačijo s staro vinsko kletjo in hektarjem in pol vinogradov – predvsem laškega rizlinga.

Mitja je takoj začutil nov izziv in sledil je nakup posesti. Nova družinska zgodba je bila izziv tudi za Tima, ki je zaključil zelo uspešno kariero poklicnega nogometaša in je danes očetova desna roka na posestvu Ducal.

V letih, ki so sledila, so posadili še slab hektar chardonnaya, namenjenega peninam ter dokupili 3,5 hektarja vinogradov na bližnjem Špičniku, lani pa še štiri hektarje parcel v neposredni bližini kleti. Tam so posadili hektar in pol modrega pinota, katerega bo nekaj tudi na preostanku parcel, večino pa bo pokrival laški rizling.

Vinogradništva in vinarstva sta se lotila z enako vnemo in entuziazmom kot turizma in svojih športnih karier, pri čemer sta našla simbiozo med individualizmom alpinista in Tim(skim) duhom nogometaša.